
Café ODA er en social café, hvor det sociale samvær er omdrejningspunktet, og hvor alle, både frivillige og gæster, medvirker til at skabe det særlige fællesskab, der karakteriserer stedet. Gæsterne har forskellige aldre, uddannelser og livshistorier, men de har alle haft OCD, depression, angst eller bipolar lidelse tæt inde på livet. Cafeen er en vigtig brik i recoveryprocessen for vores gæster.
Cafeen støttes økonomisk af Trygfonden og Socialministeriet.
I Café ODA kan du møde andre med samme problemer som dig selv. Man kan udveksle erfaringer, give hinanden gode råd og skabe et socialt netværk. Du kan også bare komme og få en kop kaffe.
I cafeen kan du komme, som du er. Vi behøver ingen forklaringer, og du bestemmer selv, hvor meget du vil fortælle og dele med os andre.
Vores ønske og mål er, at gæsterne skal føle sig trygge og indgå i cafeens fællesskab på den måde, den enkelte gæst ønsker det.
Som ny gæst er du velkommen til at kontakte os pr. mail eller telefon og aftale tid til en snak med projektlederen eller en af de frivillige udenfor åbningstiden.
Projektleder

Hos Café ODA har vi ansat en projektleder, der står for café og arrangementer. Det er også projektlederen, der har ansvaret for alle de frivillige.
Sofia Back blev projektleder i 2019. Hun er uddannet på Aarhus Universitet og har en cand.mag i retorik. Udover at skrive taler for ledende personer i foreninger og politik brænder hun for at gøre det lettere at bidrage til samfundet, når man har en sindslidelse.
Sofia er således aktiv i OCD-foreningen og frivillig i Sinds Karrierenetværk.
Sofia har selv OCD og har stor forståelse for, hvor svært livet kan være, og hvor langt man kan komme, hvis man er villig til at kæmpe for det.
Vores projektleder har naturligvis tavshedspligt og kan ikke diskutere gæsternes udfordringer uden for caféen.